Bindvävsmassage
Vidareutbildning för diplomerade massörer.

Bindvävsmassage är en kraftfull behandlingsmetod som upptäckts och utvecklats av en tysk sjukgymnast, Elisabeth Dicke, 18851952. Hon hade problem med blodcirkulationen i ett av sina ben. Läkarna ville amputera benet men Elisabeth började istället behandla sig själv och blev helt frisk igen.

Hon utvecklade sedan bindvävsmassagen tillsammans med tyska läkare. Behandlingen är arbetsam för massören. Den kan vara mycket smärtsam för kunden och den är mycket effektiv vid många olika sjukdomar och symptom. Under utbildningen lär du dig lilla och stora grundbehandlingen samt behandling av höknacke och celluliter, de två områden där vi har funnit att bindvävsmassage är effektivare än andra alternativa behandlingsformer. Utbildningen är på en dag och hålls en gång om året.

Tid:

En dag, kl. 10.30-16.30

Man kan välja en av nedanstående dagar eller också kan man boka kursen som internutbildning på företag eller idrottsklubb eller som privatlektion.

Inträdeskrav:

Diplomerad massör eller annan terapeut med motsvarande kroppskännedom.

Lärare:

Olof Liljeström och/eller Anette Wirström.

Innehåll:

Kortfattad teori och grundläggande praktisk bindvävsmassage inklusive lilla grundbehandlingen, stora grundbehandlingen, hårbotten samt bindvävsbehandling av rynkor, stressnacke och celluliter.

Utbildningen är huvudsakligen praktisk. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra.

Praktik på riktiga betalande kunder är viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Många elever väljer att göra praktik på sin hemort på familj, vänner och facebookvänner, etc., som blir rabatterade kunder. Oftast räcker 1020 timmar. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta med fullt betalande kunder.

Observera att i och med att det är en intensivutbildning så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar varje vecka den första tiden efter kursens slut.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter sedan att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man behandlar blir man duktigare.

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan skola.

Själv har jag gått många utbildningar två eller fler gånger och upptäckt saker som jag inte la märke till vid första utbildningstillfället. Ingen kan vara koncentrerad hela tiden, därför bryter vi ibland av med små anekdoter som också kan vara lärorika.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig terapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Men vill man hålla egna kurser i framtiden så kan det vara bra att gå utbildningen flera gånger.

Man kan anmäla sig till utbildningen genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Bindvävsmassage

Vilka datum som du vill utbilda dig. Följande dagar finns att välja på:

29 maj 2020
28 maj 2021

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen i bindvävsmassage.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230-4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:1 520 kr + moms 380 kr. Alltså totalt 1 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

Grupper om 2 eller fler som anmäler sig tillsammans får 200 kr i rabatt per person och betalar alltså endast 1 700 kr per person.

Diplom:Ett diplom får du efter godkänd utbildning.

Oljor:Vi använder enbart Young Livings oljor med omtanke om våra kunders våra elever och vår egen hälsa.

Övrigt:Ingår i utbildningen under fysioterapiveckan.

Reservation för ev. fel och ändringar.