Idrottsmassageterapeut
I utbildningen till certifierad idrottsmassageterapeut ingår följande delar:

1. Diplomerad massör, 5 dagar
2. Idrotts och arbetsskador på nacke och rygg, 5 dagar
3. Fysioterapi, 5 dagar
4. Praktik 30-60 timmar (en-två veckor)

Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativ som man hittar längre ner på sidan.
  2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa till diplomerad massör, friskvårdsmassör eller till certifierad massageterapeut och vänta med att bestämma sig till senare för om man vill bygga på till certifierad idrottsmassageterapeut.

Under utbildningen till certifierad idrottsmassör lär man sig svensk klassisk massage, idrotts- och arbetsskador på rygg och nacke, avancerad stretching, ledmobilisering, bindvävsmassage och triggerpunkter. Man blir som en del i utbildningen diplomerad massör och certifierad massageterapeut. Man lär sig också fysioterapi, vilket innebär att man även kan behandla svåra och långvariga problem. På praktikveckorna får man rutin och vana vid de olika behandlingarna.

Praktik: Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina kompendier och anteckningar. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 3060 timmar praktik innan man kan börja arbeta som idrottsmassageterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar, komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt och mycket lärorikt.

Huvuddelen av praktiken väljer de flesta att göra på sin hemort. Det kan vara vänner, familjemedlemmar och facebookvänner som får bli rabatterade kunder. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta som certifierad idrottsmassageterapeut.

Observera att i och med att det är en intensivutbildning så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar per vecka den första tiden efter kursens slut.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter också att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man masserar blir man duktigare.

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan massageskola.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig idrottsmassageterapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Själv har jag till exempel läst diplomerad massör fyra gånger varav två på samma massageskola och det kan vara bra att göra för den som själv vill lära ut eller starta sin egen massageskola i framtiden.

För att utbilda sig till idrottsmassageterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad idrottsmassageterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad idrottsmassageterapeut
- Vilka datum du vill gå. Man kan välja ett av följande förslag:

a)  1721 feb samt 1115 och 1822 maj 2020
b)  48, 1115 och 1822 maj 2020
c)  24-29 aug och 7-11 dec 2020 samt 24-28 maj 2021
d)  10-14, 17-21 och 24-28 maj 2021

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen:

Pris:13 520 kr + moms 3 380 kr. Alltså totalt på 16 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik, diplom och certifikat.

Grupper på två till fyra personer som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 15 900 kr per person.

Är man fem eller fler som anmäler sig tillsammans så kan man begära offert.

Man kan dela upp utbildningen och betalningen genom att gå de ingående delarna var för sig. Totalkostnaden blir i så fall något högre.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Utbildningen är uppdelad i tre delar, där man efter första delen får diplom som diplomerad massör, efter del två får man certifikat som certifierad massageterapeut och när man är klar med hela utbildningen så får man certifikat som certifierad idrottsmassageterapeut.

Oljor:Vi använder enbart Young Livings oljor med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiska och praktiska prov. Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, avbokning, ånger m.m. hittar man under respektive länk.