Certifierad massageterapeut
I utbildningen till certifierad medicinsk massageterapeut ingår följande delar:
  1. Diplomerad massör, 5 dagar
  2. Idrotts- och arbetsskador på nacke och rygg, 5 dagar
  3. Praktik, 20-40 timmar
Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativen som man hittar längre ner på sidan.
  2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa till diplomerad massör eller friskvårdsmassör och vänta med att bestämma sig för om man vill bygga på till certifierad massageterapeut.
Under utbildningen till certifierad massageterapeut får man lära sig att behandla och förebygga de flesta idrotts-, arbetsskador och andra vanliga problem inom rygg och nacke. Man lär sig även behandla mer komplicerade och kroniska besvär. På praktikveckan får man rutin så att man blir van vid de olika behandlingarna.

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och praktik. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Sista timman repeterar vi det vi har gjort under dagen. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 2040 timmar praktik innan man kan börja arbeta som massageterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar, komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen eller stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Huvuddelen av praktiken väljer de flesta att göra på sin hemort. Det kan vara vänner, familjemedlemmar och facebookvänner som får bli rabatterade kunder. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta som certifierad massageterapeut.

Observera att i och med att det är en intensivutbildning så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar per vecka den första tiden efter kursens slut.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter också att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man masserar blir man duktigare

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan massageskola.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig massageterapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Själv har jag till exempel läst diplomerad massör fyra gånger varav två på samma massageskola och det kan vara bra att göra för den som själv vill lära ut eller starta sin egen massageskola i framtiden.

För att utbilda sig till certifierad massageterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Anmälan:Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad massageterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

Namn:
Personnummer:
Adress:
Postnummer och ort:
Tel:
Mobil:
E-post:

Utbildningens namn: Certifierad medicinsk massageterapeut

Vilka datum du vill gå. Man kan välja ett av följande förslag:

a)  48 och 1115 maj 2020
b)  2428/8 och 711 dec 2020
c)  30/114/12 och 711 dec 2020

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen till certifierad massageterapeut:

Pris:
Utbildningen till certifierad massageterapeut kostar 10 320 kr + moms 2 580 kr. Alltså totalt 12 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik, diplom och certifikat.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 11 900 kr per person.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Man blir efter första kursveckan diplomerad massör och när man är helt klar med utbildningen så är man certifierad massageterapeut. Man får alltså både ett diplom som diplomerad massör och ett certifikat som certifierad massageterapeut. Vill man ha fler diplom eller certifikat så kostar de 100 kr styck.

Oljor:Vi använder enbart Young Livings oljor med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Kvalitet:Utbildningen till certifierad massageterapeut är kvalitetssäkrad genom teoretiska och praktiska prov. Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Övrigt:Efter utbildningen kan man om man vill läsa vidare till idrottsmassageterapeut och/eller hälsoterapeut.

Reservation för eventuella fel och ändringar.